Cateringköket bygge

2000 dec  är vi bereda att starta med midvinterblot –  och till detta bygger vi scen , långbord och bänkar, och inredning. Vi investerar i  värme via  luft /vatten och ersätte därmed uppvärmningen via eldningsolja och panna.

2000 Cateringköket bygge och utveckling  
Temporärt kök till Vallhall byggs runt år 2000
Detta består av 3 bodar som sammankopplas samt en kylcontainer samt förrådsinhängande. Detta i direkt anslutning till Valhalls (Bygdegårdens) uppvärmningskök och diskrum.
2000-12-01 Det första midvinterblotet för publik i Valhall. Här funkade de temporära köket
2001-01-21 Nästa fas vi bygger permanent cateringkök - bodar kylcontainer etc. på   sådär 140 kvm i direkt anslutning till hallarna.

2001 full rulle vidare  - vi beslutar att satsa ytterligare,  Foteviken AB  får bygglov att uppföra ett cateringkök som kopplas direkt till  Valhall, man utökar disk och rangering i Valhall.   Ventilationssystem,  brandsäkring av träväggar, sprinkler vid stekbord,  kylrum, kylt soprum finns nu på plats. Ärtholmen investera i maskiner,  service, glas etc.
2002– allt klar och julbord och företag arrangemang rullar in.
2000-2003  Vikinga gille i valhall. Detta gjordes ihop med Eventbyrån i Malmö som sålde in föreställningarna, Ärtholmen stod för maten och vi för showen. Detta koncept fortsatte de närmast åren och även med företags träffar, bröllop, föreningar nyttjade denna spännande miljö till sin aktiviteter som kombinerades med guidning och aktiviteter med lekar i de vikingatida miljöerna. Detta pågick under flera år. i alla fall mellan 2000-2003d Det är Ärtholmen som caterade maten och vi nyttja vårt uppvärmingskök vid serveringen.
 

2003 Bildades Historiska Skepp Ab som på uppdrag av Malmö stad skulle bygga & driva Koggmuseet i Malmö med medeltidskeppen, pedagogisk verksamhet inkl arrangemangsverksamhet. Till detta tillkom även  Koggmuseet resturangverksamhet.

När vi byggde Koggmuseets för Malmö stads räkning i Malmö försågs vi även detta koncept med en restaurangdel. Det bygges upp och hanterades på samma sätt som tidigare, dvs Foteviken byggde lokalen, men här investerade Foteviken via Historisk skepp AB även utrustning, porslin samt köksmaskiner och Ärtholmen var här med som entreprenör och bygge upp  köket med köksutrustning service etc
2004I detta läge  när så köket var klart på Koggmuseet som Foteviken/Historiska skepp AB hade finansierat och ägde, ville Kjell Bjärlestam ägare till Ärtholmen AB,  trappa ner. i Han  sålde inkråmet som han ägde  med köks och serveringsutrustning i bygdegården och cateringköket  - som fanns i Valhall och caterinköket till Foteviken AB. Foteviken Ab FAB blev nu  ägare till såväl köks utrustning  och serviering som porslin och maskiner på såväl  Koggmuseet som i Valhall bygdegården. 
2005 Efter det att Kjell B lagt av  bildade så, Foteviken Ab  - Fotevikens kulturcenter AB  som diftsbolag och  under ett par år drev detta av olika aktörer på entrepenad 
2009 ombildades  Fotevikens kulturcenter AB till  Eventvision Ab.   Aktiernas i detta bolag ger  Björn till  Andreas Albin, Björn  systerdotters  man.  Andreas driver så restaurangverksamheten i såväl Foteviken som på Koggmuseet i Malmö